LD-Consulting logo

FAQ

Generelle spørgsmål og praktiske oplysninger om Gestaltterapi

Det er i kontakten og nu’et vi arbejder.

Jeg respekter den måde du oplever verden på, og du alene har ansvaret for hvordan dit liv leves.

Du bestemmer hvad du vil arbejde med. Jeg stiller ikke diagnoser, men forholder mig alene til det du deler med mig her og nu. Jeg lytter til dig, ser dig og fortæller dig hvad jeg oplever. Du bestemmer tempoet, og hvornår du har brug for en pause – terapien foregår alene på din banehalvdel.

Jeg tror på, at:

  • Du er eksperten i dit liv.
  • Vil du en forandring, så har du ressourcerne til at lave dem.
  • Forandring er altid mulig.
  • Forandring kan være skræmmende, og du vil muligvis modarbejde det.

Det afhænger af hvor dybt du vil gå i dit eget personlige arbejde, og hvor intenst du vil arbejde. Det afhænger også af, hvordan vores samarbejde fungerer.

Terapiens varighed er også afhængig af, hvilke og hvor mange temaer du vil arbejde med, og med hvilken intensitet du arbejder imellem terapisessionerne.

Gestaltterapi er for alle mennesker som har tilstrækkelig selvstøtte til at arbejde med temaer, som kan være barske at accepter.

Som eksempel bruger jeg mig selv.

Inden jeg stiftede bekendtskab med gestaltterapi havde jeg ingen erfaring med faget. Min uddannelse tog udgangspunkt i et ønske om, at jeg ville vide mere om psykologiske dynamikker i forbindelse med mit professionelle virke, og jeg ville udvikle mig som menneske. Jeg har nu i en årrække arbejdet med mine personlige temaer, og har oplevet forandringer i mit liv som jeg værdsætter højt i dag. Sandheden er, at jeg er kommet tættere på den jeg er, og fundet balance i mit liv.

Rejsen har været spændende og til tider barsk. Jeg har mødt mine dæmoner (dem har vi alle), og jeg har accepteret dem.

Så psykoterapi er for alle uanset om du har alvorlige problemer som forhindre dig i, at leve et liv i balance eller du vil udvikle dig personligt.

  • En terapisession varer typisk 1-1½ time efter dit valg
  • Du kan frit aflyse eller ændre din aftale, men hvis det sker senere end 48 timer før aftalens start, betaler du fuld pris
  • Jeg har tavshedpligt (undtagelse ved kriminelle handlinger)
  • Kommer du for sent bliver sessionen tilsvarende kortere. Kommer jeg for sent, forlænges sessionen tilsvarende, alternativt får du godtgjort forsinkelsen.
  • Når du vil stoppe terapien, vil jeg gerne at du siger det senest sessionen før. På den måde kan vi evaluere dit terapiforløb og sige pænt farvel.